юмейхо терапия

Юмейхо терапията е създадена в началото на 80-те години на миналия век от проф.Масаиуки Сайонджи заедно с Оно Хидеказу, който е живял над 20 години в манастирите Шао Лин.Първоначално терапията е наречена „Божествен масаж”.Юмейхо е цялостна терапия на човешкото тяло.Тя се основава на центъра на тежеста на тялото и на симетрията на тазовите кости.Разместването на сакроилиачните и тазобедрени стави е причина за разместване на прешлените на гръбначния стълб.Това  води до цялостни промени в човешкия организъм. Проф.М.Сайонджи е включил 100 техники/притискащо-изтласкващи,омесващи,разтягащи и наместващи/.При наместващите техники се чува пукане.По силата на звука и неговата „чистота”се разбира за състоянието на ставите върху които въздействаме. 

До сега няма по-добра методика създадена от човека, която да действа така така бързо и ефикасно за увеличаване и балансиране на жизнените сили на организма чрез завръщане към Природата. 

Юмейхо терапията може да се прилага за забавяне и предотвратяване на над 190 болести. 

След наместване на гъбначния стълб и след наместване на сакроилиачните и тазобедрени стави се набюдава една лекота и топлина в човешкия организъм.Намалява се напрежението,подобрява се работата на вътрешните органи и движението на кръвта и лимфата.

Юмейхо терапията повишава имунитета и премахва умствената и физическа умора.Тялото става по-еластично и по-високо.Подобряват се половите функции на организма.Човекът става по-красив и по-здрав.

Няма коментари: